Pipetobakk fra Samuel Gawith!

colourfrontofbrownhDe ettertraktede pipetobakkene fra den engelske produsenten Samuel Gawith er nå tilgjengelig i Norge! Samuel Gawiths syv ansatte lager pipetobakker for hånd i den lille fabrikken man ser på bildet til venstre, i den vakre landsbyen Kendal i Lake District i England. Dette har de gjort uavbrutt siden 1792, på samme sted som alltid. Fabrikken benytter seg også av de samme maskinene de1 har brukt siden oppstarten – og dengang i 1792 ble disse kjøpt brukt – de stammer fra ca. 1750. De ble fraktet på lektere på elven Mint sydover til Kendal i 1792, og har stått i fabrikken siden da. I 1965 konstaterte det britiske tidsskriftet “Design and Components in Engineering” at disse er de eldste industrimaskinene fremdeles i daglig bruk i hele verden. Kult. Hos Samuel Gawith er det lite som forandrer seg, isteden er det fokus på å holde kvaliteten på tobakkene de lager så høy som overhodet mulig. Dette er åpenbart en businessmodell som fungerer helt utmerket, og det er ikke snakk om å øke produksjonskapasiteten eller ekspandere på andre måter. De lager det de lager, og så blir det utsolgt, og så lager de mer, og så blir det utsolgt igjen. Slik har det vært i over 200 år.

Ni tobakker fra Samuel Gawith er nå tilgjengelig i Norge, og her finnes noe for enhver smak. Både Latakia-elskerne, Virginiafundamentalistene og aroma-tilsvergerne vil bli svært fornøyd med disse tobakkene. Vi vil etter hvert skrive mer inngående SN på disse, men enn så lenge kan vi beskrive dem slik:

1290464119-Samuel Gawith Full Virginia FlakeVirginia Full Flake: Denne er en skikkelig klassisk engelsk ren virginia. Tobakkene i blenden blir først kaldpresset, før den blir varmpresset, før den gradvis avkjøles over natten. Her får man den tradisjonelle virginiaaromaen i fullt monn, og tobakken brenner kjølig og langsomt. Medium i styrke.

 

1290458098-Samuel Gawith 1792 Flake1792 Flake: En virkelige ettertraktet flake Samuel Gawith har problemer med å produsere nok av. Tobakkene som brukes i denne er det svært begrenset tilgjengelighet på, og det er en veldig tidkrevende tobakk å produsere. Dette er en kraftig virginiablend bakt ekstra lenge i ovn for en virkelig stor smaksopplevelse.

 

1290516837-Samuel Gawith St. James FlakeSt. James Flake: En flake bestående av seks forskjellige virginiatobakker blendet med Perique, en helt spesiell tobakk som kun lages i et lite område i Lousiana i USA. Perique gjennomgår en spesiell fermenteringsprosess, og fatlagres i minst ett år før den er klar. Når den blendes med bra Virginia, tilfører den et flott syrlig krydderpreg som er helt unikt, og som harmonerer eksepsjonelt bra med den søtlige virginiatobakken.

1290516687-Samuel Gawith Squadron LeaderSquadron Leader: Når man har parkert ens Sopwith Camel for dagen etter å ha kjempet hårdt og lenge mot Den Røde Baron, er det på tide å tenne seg en pipe med Squadron Leader! Dette er Samuel Gawiths ultraklassiske engelske blend (en tobakkstil de mer enn noen har vært med på å skape). En middels kraftig blend av mørke og lyse virginiatobakker, kypriotisk latakia og orientalske tobakker fra Tyrkia. Rik, klassisk aroma.

1292593-samuel-gawith-commonwealthCommonwealth Mixture: En tobakk for latakia-elskerne! Dette er en kraftig tobakkbestående av 50% kraftig, dampet virginia og 50%(!) kypriotisk latakia. En skikkelig latakiabombe. Minner veldig om Dunhill Nightcap, men kanskje enda en tanke kraftigere. The Empire Strikes Back!

 

 

1290462363-Samuel Gawith Celtic TalismanCeltic Talisman: Celtic Talisman er en forholdsvis mild men svært smakfull mixture bestående av lette virginiatobakker, burley og sort cavendish tilsatt litt vanilje- og kirsebæraroma. En av Samuel Gawiths klassikere!

 

 

SamGwBlackCherryBlack Cherry: Kirsebæraromatiserte pipetobakker er en klassiker, og Samuel Gawiths versjon er kanskje den beste av dem alle. En mild mixture bestående av lette smooth sort cavendish tilsatt søtlig kirsebær. Dufter fortreffelig!

 

 

1290463963-Samuel Gawith Fire Dance FlakeFiredance Flake: En spesiell flake. Denne består av fem forskjellige typer virginiatobakker blendet til en forholdsvis mild tobakk, som så er tilsatt bjørnebær-, brandy- og vaniljearoma. Røyker svært kjølig, og den subtile aromatiseringen tilfører tobakken fruktighet og kompleksitet. Tobakken har også en eksepsjonelt god “room note”.

1290465140-Samuel Gawith GrousemoorGrousemoor: Grousemoor en en av Samuel Gawiths eldste oppskrifter – den har vært laget i over 200 år i den lille fabrikken i Lake District i England! En rekke forskjellige tobakker skjæres og blendes for hånd, før den aromatiseres forsiktig – med hva er en godt bevart hemmelighet. En elegant tobakk, forholdsvis mild, og med en “vårlig” aroma.

Share
This entry was posted in Pipetobakk and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pipetobakk fra Samuel Gawith!

  1. DeadMule says:

    Nå må jeg jammen komme i gang med å røyke pipe, gitt…!

Leave a Reply