Nye pipetobakker fra Samuel Gawith og mange nye piper!

hewrhVi har nå utvidet utvalget vårt av piper betraktelig, og kan nå tilby flere piper fra Brebbia, Peterson, Lorenzo, ABriar og Szabo, og i tillegg har vi fått påfyll av vår egne Augusto-pipe. Sistnevnte er en klassisk krum håndlaget pipe av svært høy kvalitet til en meget god pris.

Vi har også fått en rekke nye tobakker fra verdens kanskje beste pipetobakksprodusent Samuel Gawith; vi er stolte av å kunne tilby dette merket i Norge, og piperøykere over hele landet har gitt oss enorm respons på disse. Vi kan nå tilby alle tobakkene Samuel Gawith har i vanlig produksjon, hele 31 forskjellige typer! Vi fant for øvrig ut at vi nå plutselig har Norges beste utvalg av pipetobakk, noe vi er svært fornøyd med etter å ha startet med dette for halvannet år siden.

0Samuel Gawith er som de fleste kanskje vet verdens eldste produsent av pipetobakk. Dette er en liten engelsk produsent fra Kendal i Lake District i England, som har håndlaget pipetobakk i den samme landsbyen siden 1792. Fabrikken benytter seg også av de samme maskinene de har brukt siden oppstarten – og dengang i 1792 ble disse kjøpt brukt – de stammer fra ca. 1750. De ble fraktet på lektere på elven Mint sydover til Kendal i 1792, og har stått i fabrikken siden da. I 1965 konstaterte det britiske tidsskriftet “Design and Components in Engineering” at disse er de eldste industrimaskinene fremdeles i daglig bruk i hele verden. Kult. Hos Samuel Gawith er det lite som forandrer seg, isteden er det fokus på å holde kvaliteten på tobakkene de lager så høy som overhodet mulig. Dette er åpenbart en businessmodell som fungerer helt utmerket, og det er ikke snakk om å øke produksjonskapasiteten eller ekspandere på andre måter. De lager det de lager, og så blir det utsolgt, og så lager de mer, og så blir det utsolgt igjen. Slik har det vært i over 200 år.

De nye tobakkene fra Samuel Gawith er:

5107_Samuel_Gawith_Black_Forest_thumbBlack Forest: En en lett til middels kraftig tobakk. Sort cavendish blandet med lyse virginiatobakker, som så er tilsatt en sutbil honningaroma. Aromatiseringen overdøver aldri tobakks-aromaen, men underbygger og styrker den. Black Forest er en virkelig kanontobakk med en helt fortreffelig aroma. Delikat.

Undertegnedes svigerfar, som nesten utelukkende har røkt Mac Baren Mixture i 50 år, fikk nesten en tåre i øyenkroken da han testet Black Forest. Han mente den smakte slik han alltid har ønsket at tobakken hans skulle smake. Han er nå sikret en jevn forsyning selvsagt.

5114_Samuel_Gawith_Christmas_Mixture_thumbChristmas Mixture: Juletobakk fra Samuel Gawith! Her er lyse virginiatobakker blandet med littegrann sort cavendish og burley, og så er en dæsj “julearomaer” tilsatt. Tenk kanel, sherry, kirsebær og rom. Gir garantert julestemning i stuen!

 

5140_Samuel_Gawith_Kendal_Mayor's_Collection_-_Westmoreland_Mix_thumbKendal Mayor’s Collection – Westmoreland Mix: En mild og søtlig tobakk med latakia! Lyse virginiatobakker, kypriotisk latakia og cavendish er blendet til en rund og behagelig tobakk, og så tilsatt litt sødme.

 

5134_Samuel_Gawith_Kendal_Mayor's_Collection_-_Chocolate_Flake_thumbKendal Mayor’s Collection – Chocolate Flake: En virkelig knallblend, forholdsvis kraftig og svært kompleks. Virginia, burley og latakia er perfekt sammensatt og så tilsatt litt aroma av mørk sjokolade. Røyker veldig bra, med fint krydder- og sjokoladepreg. Den fremstår mer som en klassisk engelsk tobakk hvis den tørkes noe.

5137_Samuel_Gawith_Kendal_Mayor's_Collection_-_Sam's_Flake_thumbKendal Mayor’s Collection – Sam’s Flake: Sam’s Flake er laget av flue-cured (varmtørking, men uten røyk, som gir økt sødme) virginiatobakker blandet med orientalske tobakker fra Tyrkia. Disse er så varmpresset, og tilsatt en liten mengde aromatisering, som gir dybde til tobakken.

5143_Samuel_Gawith_Limited_Edition_2014_thumbLimited Edition 2014: Samuel Gawith har begynt med årlige limited editions, og her er alts 2014-utgaven! En middels kraftig mixture laget av sort cavendish og den aller beste virginia, tilsatt en dæsj elegang aromatisering.

 

5131_Samuel_Gawith_Palace_Gate_thumbPalace Gate: Palace Gate er en veldig tradisjonell aromatisert mixture, med samme aromatiseringsgrad som Celtic Talisman. Akkurat passe, med andre ord! Lys virginia, sort cavendish og burley er blendet til en lett og rund tobakk, som så er tilsatt litt kokos. Høres kanskje litt rart ut, men tobakken er helt fortreffelig!

5110_Samuel_Gawith_Bothy_Flake_thumbBothy Flake: En helt ny tobakk fra Samuel Gawith, laget for en pipeklubb i Skottland. Tobakken har blitt hyllet som den beste noen sinne fra Gawith av mange piperøykere! Bothies er små hytter spredt rund i Skottland, som hvem som helst kan benytte gratis på tur i skog og mark eller ved sjøen; de ligner altså på norske turisthytter. Tobakken er forholdsvis kraftig, men røyker veldig smooth og kjølig. Den består av pressede virginiatobakker tilsatt en liten mengde Latakia, og så er den rundet av med litt skotsk høylandswisky.

5119_Samuel_Gawith_Four_Seasons_-_Irish_Spring_Flake_thumbFour Seasons – Irish Spring Flake: Med Four Seasons-serien har Samuel Gawith blendet fire tobakker tilpasset hver årstid. Vår-tobakken er laget av virginia og perique, som så er lagret i sherryfat, noe som gir en pen søtlighet og et hint av eikekrydder. En middels kraftig og svært elegant tobakk.

 

 

5116_Samuel_Gawith_Four_Seasons_-_English_Summer_Flake_thumbFour Seasons – English Summer Flake: Sommertobakken er en ultraelegant, middels kraftig ren virginia, laget av ekstra vellagrede tobakker for en svært kjølig og rund røykeopplevelse.

 

 

 

5122_Samuel_Gawith_Four_Seasons_-_Scottish_Autumn_Flake_thumbFour Seasons – Scottish Autumn Flake: Autumn Flake er av mange holdt som kanskje den aller beste rene virginia-bland overhodet. En rekke forskjellige virginiatobakker er presset langsomt sammen, og så lagret for å få ekstra rundhet og kompleks aroma. En langsomt brennede og kjølig virginia perfekt for kontemplative høstkvelder.

 

 

5125_Samuel_Gawith_Four_Seasons_-_Winter_Time_Flake_thumbFour Seasons – Winter Time Flake: Winter Time Flake er kraftigere enn de øvrige tobakkene i serien, og består av kraftig pressede virginia- og latakiatobakker. Tobakken blir slik fyldig, sødmefyllt og krydret, perfekt for vinteren!

 

 

 

5128_Samuel_Gawith_Kendal_Cream_Flake_thumbKendal Cream Flake: En blend av burley og virginia-tobakker tilsatt en liten mengde aroma. En forholdsvis mild røykeopplevelse, men søtlig, nøtteaktig og kremet røyk. Som vanlig er fra Gawith, overdøver ikke aromatiseringen tobakken, den har kun en komplimentær funksjon.

Share
This entry was posted in Piper, Pipetobakk and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply