Nicarao tilbake på lager – og masse annet spennende!

Det har gått en stund siden vi har postet her på sigarprat nå. Vi har det siste året gått mer og mer over til å benytte Instagram og Facebook for å holde kontakten med våre kunder, men vi skal bli flinkere til å bruke bloggen her igjen i tiden fremover. Vi vet at mange har satt pris på artikler og skriverier som går litt mer i dybden enn man kan på sosiale medier!

Fra nå i august og utover høsten tar vi inn en rekke spennende nyheter, og vil kan tilby det største og beste utvalget av sigarer vi noen gang har hatt.

La Flor Domincana, som var et viktig merke for oss i “gamle dager”, reintroduserer vi på det norske markedet om ikke lenge. Denne produsenten har gått igjennom en ordentlig metamorfose siden 2000-tallet, og lager nå utrolig mye kult og interessant.

kjhgfds

Vi knaller også videre med Aurora, og her kommer det en rekke spennende nyheter. Forrige ladning fra fabrikken ble utsolgt veldig raskt – mye raskere enn vi hadde regnet med – så vi regner med at disse er savnet.

Og her følger en liten epistel om Nicarao, som nettopp er kommet tilbake på lager. De tre sigarene vi fører i Especial-serien, Hermoso, Torito og Toro Doble, er nå kommer på lager i vellagrede utgaver (hhv 2012, 2012 og 2011!). Og alle som har prøvd vintage Nicarao Especial vet hvor utrolig gode sigarer dette er…

Nicarao – et merke som ble introdusert i Norge i 2011, ble på kort tid et av de mest populære sigarmerkene her til lands, og er nå godt etablert blant norske sigarentusiaster. Sigarene er som kjent skapt av belgiske Didier Houvenaghel, som er utdannet tobakksagronom fra Cuba, og sigarene blendes av Houvenaghel og AJ Fernandez, og rulles ved sistnevntes fabrikk i Nicaragua. Sigarene består av nøye utvalgt tobakk fra de beste distriktene i samme land.

Especial-serien er på mange måter sweet spot’en  i Nicaraos portefølje. Tobakken som brukes i disse har gått gjennom en nøyere seleksjonsprosess enn tobakken i Clasico-serien, og er fermentert og lagret lenger. Resultatet er en sigar med et forhold pris/kvalitet vi knapt har sett maken til.

hermeNicarao Especial Hermoso 2012: Åpner med toner av krydder og tørkede frukter. Ikke antydning til ubehagelige tanniner, ultrasmooth røyk. Røyken har en spesielt bra og kremet munnfølelse, med en lang ettersmak. Aroma av nøtter, tre, kakao, espresso, frisk og tørket frukt, alt i helt perfekt balanse. Jøje meg som disse utvikler seg, veldig overraskende for en sigar som er så god ung også.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar, Sigarvurderinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply