Bildeserie fra Samuel Gawiths fabrikk!

Samuel Gawith har holdt koken uavbrutt i de samme lokalene siden 1792, og har levert pipetobakker og snuff av svært høy kvalitet uabrutt siden den gang. De fleste pipetobakker produseres i dag i store kvanta i moderne fabrikker, men Samuel Gawith gjør det på gamlemåten, for hånd, med de samme maskinene de brukte i 1792. Her følger en liten bildeserie fra Samuel Gawiths fabrikk i landsbyen Kendal i Lake District i England.

Et lite stemningsbilde fra Lake District. Hvis man ikke har vært der, er det absolutt vært å ta turen.

0

Samuel Gawiths fabrikk i Kendal1

 

Lys Virginia2

Mørk varmtørket Virginia på vekten3

Kaldpressing av flake4Varmepressene til den varmpressede flaken. Ovnene er fra midten av 1700-tallet, og ble kjøpt brukt da fabrikken åpnet.5

Ferdigpressede kaker av flake som venter på å bli kuttet opp8

Maskinen som kutter flake. Skikkelig maskin fra høyden av den industrielle revolusjon10

Ferdigkuttet flake9

Maskinen som blander mixture-tobakkene!11

Som nevnt lager Samuel Gawith også snuff, og vi måtte bare ha med dette bildet. Dette er snuff-møller, som maler tørr tobakk til snuff. Men egentlig er de vaskeekte krutt-møller, kjøpt brukt fra Napoleon Bonapartes hær på begynnelsen av 1800-tallet! Hvor kult er ikke dèt!? Disse møllene har altså malt krutt brukt mot Nelson og Wellington! Man må bare elske ironien i at de fikk et nytt liv som snuff-møller brukt til å forsyne den engelske overklassen med tobakk!12

Alle bilder ©Marcelino

Share
This entry was posted in Pipetobakk and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply